Lot Gommers

Mijn naam is Lot en ik heet je graag welkom in mijn kleurrijke en vrolijke winkel. Ik ben moeder, ondernemer, autodidact, uitdagingzoeker en omdenker. Ik heb een passie voor spelen en natuur en ben gespecialiseerd in hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid en spelen in de natuur.  Om die reden ben ik ook aangesloten bij ’t Groene Speelpunt en Platform PITT. Hier zet ik me in voor meer en vrijere speelruimte en ondersteun ik mensen die zoekende zijn op gebied van hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid. Het is dan ook niet vreemd dat het assortiment van Eigen Houtje goed aansluit op deze doelgroepen.

In 2015 heb ik de winkel overgenomen van Ans Poells die met de winkel is gestart in Ospel. Vanuit een liefde voor spelen, mooie materialen, duurzaamheid en ontwikkeling van kleine en grote mensen heb ik een duidelijke visie en assortiment opgebouwd binnen het huidige pand op de Lindanusstraat in het centrum van Nederweert.

Over de winkel

Het assortiment van Eigen Houtje wordt bepaald door een duidelijke visie op spelen en ontwikkeling. Het is voor mij erg belangrijk om gezinnen te kunnen ondersteunen bij hun gezamenlijke ontwikkeling. Dit doe ik met de verkoop van houten speelgoed en etherische olieen, maar ook de verhuur van uitdagend spelmateriaal. Ik ben gespecialiseerd op gebied van hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid en spelen in de natuur.

Het allerbelangrijkste is dat spelen leuk moet zijn! Wanneer je ergens plezier aan beleeft, draaien alle processen op volle toeren en leer je, daag je jezelf uit, ontwikkel je en ben je gezond. Dat is de basis.

Daarbij is de speelwaarde van speelgoed heel belangrijk voor mij. Dit betekent dat ik een keuze maak voor speelgoed waarmee je meer dan 1 ding kunt doen en dat tevens meerdere gebieden van je ontwikkeling stimuleert. Daarbij sluit ik graag aan bij de nieuwsgierigheid en de onderzoekende natuur van kinderen.

Het is belangrijk dat de spelmaterialen tegen een stootje kunnen. Als je kind besluit dat de auto plotseling over magische vleugels beschikt, is het prettig dat je auto na een duikvlucht nog functioneert. Dit bevordert het spel en dus ook de ontwikkeling van je kind.

Wij houden van de wereld om ons heen en behouden die graag voor onze kinderen en kleinkinderen. We kiezen daarom voor speelgoed dat duurzaam en veilig geproduceerd is met respect voor onze planeet.

Houten speelgoed is dan vaak een logische keuze.

Ook het delen van speelgoed met anderen past goed binnen deze visie. Dit geef ik vorm vanuit de Deelplaats.

Ken je onze deelplaats al?

Samen spelen, samen delen! Wij geloven in de kracht van samenwerken, duurzaamheid en delen. Daarom delen wij ons extra uitdagend speelgoed in onze Deelplaats bij Eigen Houtje. Voor €3,50 kun je een pakket 3 weken mee naar huis nemen om mee te spelen. Daarna breng je het terug. Zo heb je steeds iets nieuws om je in vast te bijten, zonder dat je huis dichtslibt.

“Ieder kind verdient het om te spelen”

~ Lot Gommers

No images found.